Söta kusin!

Vi hade en jättebra dag igår!

Först skulle  jag fylla på luft i hjulen på vagnen, lättare sagt än gjort *mummel* men efter en hel del svordomar så gick det bra till slut image67

När hjulen var pumpade så promenerade vi med mormor hem till faster D och lilla kusinen. Uppförsbacke nästan hela vägen så jag var ganska trött i benen när vi kom fram. Det tar ungefär 45 minuter att gå dit.

Faster D ställde fram såååå mycket gott godis och fixade tortillas och tacos, gott gott gott :D

Lilleman var på gott humör hela dagen, fast när kvällen kom så blev han grinig eftersom han inte hade sovit något på nästan 6 timmar. Faster D:s svärmor och svägerska kom förbi för att hälsa på lillen, men efter knappt en timme så fick vi åka hem för bebis ville inte sluta skrika. Så de fick tyvärr inte se hans gulliga sida.

Lilleman somnade gott efter blöjbyte och mat när vi kom hem vid 21-tiden.

Söta, underbara kusin ^_^ (5 månader)

image68

Ligger bekvämt i kusins babysitter

                           
image69

Puss på er faster D och kusin A!

Vi saknar faster N och kusin M *sniff* Puss på er också!

Morning!


En ny dag, lika solig som igår *me like*

Lilleman somnade nyss i sin babysitter och sitter där och småsnarkar nu, så sött!

Först hade vi tänkt åka in till mitt jobb och hälsa på, men svärfar är jätteförkyld stackarn, så det blir nästa vecka istället. Jag vill ju helst inte åka kommunalt eftersom det blir tre timmars resväg fram och tillbaka *gief körkort nuuuu* image65

Så vi ska istället ta med oss mormor och gå hem till faster D och hälsa på :D

image66

i.d. makeup 2

Igår så kom paketet med mitt "newbie" i.d. makeup kit.

Var lite svårt först att lägga på sminket med borsten till att börja med, men det gick rätt bra till slut.
Fast jag valde light så blev resultatet en aning för mörkt, men det blir perfekt använda som kvällsmakeup och i sommar när jag har fått lite färg :)

Det ser väldigt naturligt ut. Det syns knappt att man är sminkad och hyn ser fräsch och jämn ut. Så jag är nöjd med mitt köp.

image64

Välkommen sooool

image62

Vilket härligt väder det är idag!!!!! Snön håller på att smälta för fullt, det har rasat massor från taket. Kissarna blir livrädda varje gång snön träffar fönsterbrädorna utanför.

Vi har haft en lugn morgon. Lilleman sov mellan 10 och 12 så han är piggelin nu. Snartdags att promenixa till centrum. Jag behöver hitta ett par nya finskor till mig och pyjamas till lillen.

Vi hade en jättebra dag hos mormor igår. Hon gjorde godaste kalopsen =)

image63

Lillördag

Jaha så var det lillördag :)

Om ett par timmar ska vi ut på promenad i solen, jättefint väder idag!  Snön håller på att smälta och det skulle inte komma någon ny förrän imorgon. Så vi kan nog vara ute ett par timmar.
 
I eftermiddag så kommer vi att ha strömavbrott i huset så efter promenaden så ska vi hem till mormor. Hon ska laga middag till oss ikväll image60 

Elektriciteten kommer inte tillbaka förrän vid 17-tiden.

Lilleman och jag lyssnar just nu på den här låten. Han verkar gilla den hihi.

Hump day

image61

Mycket tvätt blir det

image59

Satt och ammade lilleman, jag hade precis innan tvättat och bytt blöja och satt på honom rena kläder... och såååå "broooooommm" sade det i byxorna på honom. Han hade bajs på heeeelaaa sig nästan image57
Så det var bara att tvätta, byta blöja och byta kläder igen. Tänk att han alltid ska tajma in det så där.

Nu leker han under sitt babygym och är en glad liten plutt.

Igår kväll så fick han massage. Lillen älskar att få massage, han blir så lugn av det. Och som avslutning så kissade han ner mina byxor image58

Inte konstigt att tvättkorgen alltid är full numera hehe.

Våffeldagen

Det är ju våffeldagen idag! Det blir inga våfflor för vår del, men kanske imorgon till lunch *mmm*


image56

Ekologiska barnprylar

Innan lilleman föddes så beställde jag bl a filtar, tvättlappar och badhanddukar från Imse Vimse. De har jättefina ekologiska saker för bebis och mamma.

Söt filt från Imse Vimse

image55

Vår lille skrutt

image53

Lilleman sov riktigt bra i natt faktiskt. Och han vaknade klockan åtta i morse istället för halv sju  *wee*
Nu sover han som en liten gris i sin säng, han somnade vid halv tolv, duktig kille!

Igår så åkte vi ut en runda med honom eftersom han inte ville sova. Han sov gott i sin bilbarnstol, men så fort vi kom hem till hans farmor och farfar så vaknade han :) Hans söta kusin var där också. Hon är fem månader och blir bara gulligare för var dag som går!
Han var inte på sitt soligaste humör tyvärr, men han blir ju gnällig när han sover för lite på dagen.
Men när vi kom hem så somnade han redan vid halv tio så mamma fick titta på både CSI och Hundra Höjdare i lugn och ro ^_^

Idag hade vi tänkt promenera fram och tillbaka till centrum, men det kommer snö då och då så det blir nog till att vara inne. Jag har fixat allt som behöver göras här hemma så vi kan bara ta det lugnt och mysa och leka resten av dagen.

Pappa saknar vi så klart nu när han är på jobbet igen efter påskledigheten *sniff* men bara en månad till, sen ska han vara hemma med oss i nästan tre månader! image52


Vackraste som finns...

image54



Bra jobbat :)

Läste precis Aftonbladet och hittade den här artikeln om bloggaren Hanna. Hon var jättesmal förut, men har nu gått upp i vikt eftersom hon inte vill vara en dålig förebild för andra tjejer ^_^

Minns när jag var yngre och superspinkig... många trodde att jag bantade (var då 178 cm, vägde 55kg), men problemet var ju att jag inte kunde gå upp i vikt, fast jag ville. Jag har alltid haft snabb ämnesomsättning, men då var den sjukt snabb. Kunde äta som tre hästar (skräpmat, godis, grädde... whatever), men inget fastnade.

Numera så är det inte lika svårt, speciellt inte efter lillemans ankomst hehe. Kan fortfarande äta i stort sett vad som helst, men nu har man ju börjat tänka på blodkärlen, hjärtat osv. Dåligt leverne behöver ju inte alltid synas utanpå.

Något som irriterade mig oerhört när jag var yngre var att det var okay för någon att säga till mig att "va' spinkig du e"... men de skulle ju aldrig gå till någon annan och säga "va' tjock du e"... eller vissa av dem skulle nog gjort det... tonåringar kan vara sååå elaka!

image49

Tänker på de som blev mobbade på högstadiet... för egentligen ingenting :/ det kunde ju räcka med glasögon, sneda tänder etc. Nää, trots att jag var lång och smal så slapp jag sånt. Tur att man hade bra kompisar. Klart man fick idiotiska kommentarer de gånger man försökte hjälpa någon som blev mobbad, men man måste ju faktiskt säga ifrån om man ser någon bli illa behandlad!

I gymnasiet såg jag aldrig någon bli mobbad... så jag vill ju tro att det inte fanns där. Men det skedde väl inte lika öppet antar jag.

En ros och en kram till alla som har blivit/blir mobbade!

image50

Gomorron!

image47

Ännu mera snööö! Och minusgrader, perfekt dag för att stanna inne :) och det behövs, har inte fått sova så bra de senaste tre nätterna. Lilleman har vaknat ofta ofta så just nu känns det som om hela mitt huvud är fyllt med bomull.

Igår städade jag och handlade mat och promenerade, efter det var jag helt slut! Vi skulle kolla på film på kvällen, men jag gick och lade mig efter halva filmen.

Påskafton hos moster var iaf mycket bra! God mat och trevligt sällskap. Lilleman gjorde succsé, pratade och charmade alla, hihi. Han somnade i bilen på vägen hem och fortsatte sova ett par timmar till här hemma.
Men som sagt, nätterna har varit lite jobbiga. Hoppas på att det vänder till det bättre i natt.

Vår älskade lillemans söta fossingar

image48




Klicka för världen

Det går snabbt, tar knappt en minut... gör det varje gång jag loggar in på datorn

Är medlem här; www.care2.com
Brukar gå in här också; www.ettklickforskogen.se

image46

** Glad Påsk **

image44


I eftermiddag ska lilleman, maken, mamma och jag åka till min moster på påskmiddag.
Hoppas att ni alla får en fin Påskafton!

image45

Natti natti!

Lite trött efter att ha kollat på två filmer. Lilleman har sovit i ett par timmar nu, så jag ska också gå och sussa :) vet ju inte alls hur det blir med hans sömn i natt nu när han är "osynkad". Han brukar somna för natten vid 22-tiden annars, godnatt!

Zzzzzzzzzzz

image43

Mjau!

En helt underbar bild på en av mina söta kissar!

image42

Nyklippt

Igår så klippte jag mig äntligen. Hade inte varit hos frisören på 10 månader. Klippte mig i början av min graviditet och sen blev det liksom inte av. Jag blev nöjd med frisyren (toppade bara ca 7 cm och klippte lite etapper runt ansiktet), men tjejen som klippte mig kunde ju ha varit lite gladare *fnys*
Suraste frisören som jag har stött på hittills... hon misshandlade mitt stackars öra totalt med kammen och slet i mitt hår som om det var fårull eller nåt >_<
Aja, det är ju iaf ingen som tvingar mig att klippa mig hos henne igen.

Lilleman sover just nu, han har varit lite gnällig idag. Men jag tror att han *ta i trä* kommer att sova en timme eller två nu. I natt sov han 4 timmar + 2 timmar + 1,5 timmar, ganska okay.

Snö snö snööööö ute, men mysigt inne! Fast nu snöar det inte längre och solen har tittat fram. Snart blir det grillade revbensspjäll, pommes frites & bbq-sås *muuumsss*

** Snökram **

Min fina blogg ^_^

Nu har maken image39  fixat till min blogg!

Me = glad anka image41

Ni får lista ut vilka karaktärerna på bilden är image40 Så, vad tycker ni om nya utseendet?

i.d. makeup

Beställde foundation och puder från i.d. makeup igår, har länge velat testa mineralmakeup och efter att ha läst recensioner så verkar i.d. ha bäst.

Jag beställde från www.hudoteket.se

Någon av er som har testat i.d. bare minerals? =)


image37

Fadderbarn

Hej alla glada!

Efter sammanlagt sju timmars sömn så är man ändå lite pigg image35

Jag fick ett brev från mitt fadderbarn häromdan. Han är så söt! Gustavo heter han och bor i Guatemala med sina föräldrar och tre syskon. I år fyller han 10, han var 6 år när jag "fick" honom. Tiden har gått så snabbt! I början så var det hans mamma och jag som brevväxlade, men sen två år tillbaka så skriver han alla breven själv. Hans mamma brukar dock rita små teckningar på breven. Hon är lärarinna, pappan vet jag inte riktigt vad han jobbar med, någon typ av tjänsteman är han.
Tillsammans tjänar de ca 200 svenska kronor i månaden. Lika mycket som jag skänker varje månad. Fast föräldrarna har bra jobb så har de ändå inte råd med skola, kläder, läkarbesök osv. Och de bor i ett hus utan elektricitet och jordstampat golv :/
Det känns bra att kunna hjälpa till! Det är inte bara mitt fadderbarn som får nytta av pengarna utan hela familjen då de får en matranson varje vecka, de får också hjälp med utbildning.

Jag har fadderbarnet via Barnfonden och jag tycker att de gör ett bra jobb! Hittills har alla mina brev och gåvor (jag skickar presenter till familjen 2-3 gånger om året) kommit fram utan problem. Jag får uppdateringar ett par gånger om året med information och bilder. Och så får jag brev från barnet 3-4 gånger per år.

Så om ni kan, hjälp ett barn och hans/hennes familj image36

German gummy bear

Lilleman och jag har en favvosång just nu på youtube.com, den gröna lilla tyska gummibjörnen!

Kolla här!

Man vill ju bara dansa när man hör den haha!


image34

Älskade barn

Lilleman var lika duktig inatt, 6,5 timmar i sträck sov han, igen! Äntligen känner jag mig lite utvilad, fick dessutom sova ytterligare 1,5 timme efter matningen klockan halv fem :D

image32

Ni minns väl Gizmo

Gremlins gick ju för ett tag sen på TV. En av mina absoluta filmer när jag var liten.

Jag kollade grejer på www.megagadgets.se och hittade:

image31

Hur sööööt som helst :D:D:D
Och sjunger gör den också!

Varför fanns inte den när jag var liten....

Vackert!

Det är ändå vackert med all snö ^_^

Vyn från vardagsrunmet

image30

Vaken unge

Det blev ingen massagekurs på BVC idag eftersom det är grymt mycket snö ute. Hade absolut ingen lust att släpa ut vagnen i det här vädret. Och jag har ju ändå lärt mig massera nu, idag skulle det ändå bara vara repetition av det vi har lärt oss.

Lilleman slog nytt sovrekord i natt *yay* han somnade klockan 22.00 igår och vaknade 04.30 i morse... mycket bra! Men efter det var det svårt att få honom att somna om, pigg som en liten mört var han! Fick väl sova ett par timmar sammanlagt till iaf, men sen 07.30 så har han varit vaken. Nu ligger han under sitt babygym och jollrar. Glatt humör har han trots allt hihi.

Inte så glad över sin mohawkfrisyr

image28

Desto gladare i morse när han vaknade :)

image29

Snö & slask

Veckans städning är avklarad och lilleman sover sött i sin säng, lovely!

Vi skulle ut på promenad efter städningen med mamma, men bara några minuter efter att vi kom ut utanför porten så börjar det först hagla, sen regna och nu snöar det! Gick iaf ner till vårt lilla centrum och hämtade ut ett par paket. Hade beställt ett par necessärer och lite annat från bluebox.se

Så upp och ner med vagn och bebis två gånger (bor två trappor upp utan hiss) inom loppet av 20 minuter!
F**k me som Gordon Ramsey skulle säga. En av mina favvoserier just nu, Gordon Ramsey's Nightmare Kitchens.
Han är verkligen inte konflikträdd den mannen hehe.

Funderar på om jag ska ta en fotbad nu eller om jag ska fortsätta nörda mig framför datorn.

Eller Påskpynta monitorn kanske? ;)

image27



Jaha

Charlotte vann som sagt igår, tror tyvärr inte att hennes låt kommer att gå särskilt långt sen i Belgrad.
Kul att Sanna fick högsta poängen från folket :) bort med juryn tycker jag! Vad ska de vara kvar för nu när vi får rösta >_<

Fiiint väder idag! Väntar på mamma nu, vi ska ut på promenad med lilleman och sen handla lite mat. Efter det åker vi till svärföräldrarna.

Hoppas alla får en fin söndag!

image26

Armband

Hittade dessa fina armband ^o^ me like!

Finns att beställa på www.shopbop.com

image23 Rachel Leigh, $52

image24 Juicy Couture, $148

Melodifestivalen

Kollar på melodifestivalen, som de flesta andra i Sverige :)

Håller på Sanna Nielsen och Sibel, men Charlotte lär ju vinna, verkar det som iaf. Nåja... alltid fel låt som vinner enligt min mening hehe.

Lilleman sover *wee* han har bara sovit 2-3 timmar idag.

Kramkram! ^_^

Gratis saker

Den här sidan brukar jag ha koll på, gratissaker.nu

Där kan man hitta en massa olika erbjudanden på saker som inte kostar särskilt mycket eller som är gratis.
Ibland kan man hittar riktigt bra erbjudanden där =)


*** Fredag ***

Äntligen fredag!
Nu när jag är mammaledig så är iofs dagarna ganska likadana, men helgen är fortfarande speciell eftersom min man är ledig då och kan umgås ordentligt med lilleman och mig *yayayay*

Trivs jättebra med att vara hemma med bebis och jag kan inte påstå att jag saknar jobbet, inte än så länge i alla fall. Man har ju fått en helt ny syn på livet sen lilleman kom, och jag hade aldrig kunnat föreställa mig hur det skulle vara/kännas. Det går inte riktigt att beskriva det heller... men "underbart" är ett av orden som passar in, hur corny det än må låta ;)

Jag kom på idag att jag inte har läst en enda bok sen lilleman föddes o_Ô
Så få böcker har jag inte läst sen jag lärde mig läsa. Nä, dags att hitta lite nytt spännande att läsa!   

Ankan styr sina steg mot närmsta bokhandel...

image21

Yay!

Hittade en annan sida som också säljer Totoro-prylar och andra animesaker ^_^


KAWAII!!!!!

image18

Plask plask!

Hittade den här söta barnpoolen, funderar på att beställa en :D

image17

Kul för lilleman och kusinerna i sommar tänkte jag. Att ha i trädgården hos svärföräldrarna.
Vad tycker ni om den? ^_^

Gäsp igen!

Gief strength plix! >_<
Lilleman sov väldigt korta perioder i natt. Jag var redan trött igår och idag är det dubbelt värre. Jobbigt när han kommer in i en sån period. Som tur var så brukar det bara hålla i sig ett par, tre dagar.

Så idag håller vi oss hemma, inget vidare väder ändå...

Ska gå och kollapsa framför teven snart. Om inte lilleman vaknar från sin power nap vill säga.

image16

*Gäsp*

Igår var en hektiskt dag. Vi hade tid på BVC för babymassage kl. 10.30, tidigt!!! Som "tur" var så vaknade lilleman vid 6-tiden och ville inte somna om efter det så det var bara att gå upp =)
Vi hann till BVC i god tid. Den här gången så fick vi lära oss massera ansikte och rygg. Ryggen var ingen favorit och lilleman gnällde en hel del. Så jag kommer nog inte massera hans rygg igen, får testa igen när han blivit lite äldre.

Efter BVC så gick vi en 45-minuters promenad, inte det bästa vädret, men skönt ändå.

En av svägerskorna plockade upp oss vid två-tiden då hon skulle kolla på dop-prylar inne i stan. Hon köpte en jättefin dopklänning med korg till (att förvara klänningen i). Ska också fixa det sen, men lilleman ska inte döpas förrän i maj/juni så jag avvaktar lite.

Eftermiddagen och kvällen spenderades hos svärföräldrarna. Mina två svägerskors bebisar (4 och 5 månader gamla) är riktiga busungar! Lilleman var rätt slut när vi kom hem, och skrek en timme ungefär innan han äntligen somnade 21.30... jag somnade också.

Sötaste ungen ^_^

image15

Uppdatering - lilleman

Lilleman blir bara större och duktigare för var dag som går :) han är 2 månader och 1 vecka gammal nu drygt.
För ett par dagar sen så badade jag honom, första gången jag badade honom själv utan hans pappas hjälp, och det gick hur bra som helst. Han plaskade och skrattade massor. Han grinade inte ens när jag tog upp honom ur badet (annars brukar han gallskrika så fort man tar upp honom ur vattnet) och jag kunde smörja in honom med lotion i lugn och ro.

Så här sur såg han ut efter badet en gång

image13


Lilleman och jag har gått på babymassagelektioner på BVC, kanske har det lugnat honom lite. Han skriker/gråter inte lika ofta längre. Ibland så klart, men han lägger av ganska fort :) bara han får tröst hos mamma eller pappa så är det mesta bra. Inte för att han har varit en jobbig baby, visst har han/har han haft sina perioder, men det har funkat fint.
Han har börjat skratta och prata en hel del, speciellt de senaste två veckorna. Älskar att sitta i knät och prata och jollra, världens sötaste röst har han, hihi!

Idag så ville han absolut inte sova, måndagar är min städdag, men det var inte lilleman alls med på. Han tyckte att jag skulle leka med honom istället. Mamma kom förbi och hjälpte mig som tur var.
Efter städningen fick han massage + mat och äntligen somnade han, utan nappen, som en liten gris. Hoppas han sover i minst två timmar nu!

Ca 1 månad och 1 vecka gammal här

image14

Nä, nu vaknade han... så länge varade den sömnen ;)
Kram på er!

Hikaru no go

Kollade runt lite och hittade bilder från animeserien "Hikaru no go". Handlar om en kille som heter Hikaru och som spelar ett brädspel som kallas Go
En av de bästa animeserierna som jag har sett! Charmiga karaktärer och intressant story :)

image10

Pannkakor =)

God förmiddag!
Fick lilleman att sova precis så jag passade på att äta lunch, pannkakor blev det *mums*
Gör efter min mormors recept:

  • 6 dl mjölk
  • 3 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  1. Vispa ägg + hälften av mjölken
  2. Häll i mjölet och vispa till en jämn smet
  3. Häll i resten av mjölken + socker & salt
Godaste pannkakorna!


Ville inte sova

Äntligen sover lilleman i sin säng. Han har inte velat sova mer än korta perioder idag, trots att han fick massage i eftermiddags. Men han somnade i bilen när vi var ute en sväng och nu har han sovit i över två timmar *yay*

Dags för middag nu, biff sukiyaki med ris och syrad vitkål :)

image8


Totoro & Kiki

Älskar animefilmer och två av mina absoluta favoriter är "My neighbour Totoro" och "Kiki's delivery service".
Blev så glad över den här sidan där man kan beställa :D
Ville beställa dessa söta saker

Nyckelring Makkuro Kurosuke - Ghibli Collection

nyckelring Jiji - Ghibli Collection

Jiji - Ghibli Collection

Men så såg jag att bara nyckelring Jiji finns kvar, de andra är slutsålda *snyyyft* varför väntade jag med att beställa ... :(
Men sajten har som tur var en massa andra fina/roliga saker!

Cool kille

Lyssna på den här killen :D

Lingonsylt

Hade hoppats på att få sova lite extra idag eftersom lilleman har varit lite besvärlig de senaste nätterna. Men nähä då... idag har han tydligen bestämt sig för att hicka och hicka och hicka, och han har svårt att sova så klart när han hickar.
Synd att han inte kan äta riktig mat än, för i såna fall hade jag gett honom en sked med lingonsylt. Det tar bort hickan på en gång, det är sant!
Det var någon som sa till mig att testa det en gång när jag hade hicka för flera år sen, trodde inte på det, men det funkade hur bra som helst! En sked och hickan var borta!

Så testa ni också!

image1

Ken Lee

*Asg*
En ny version av Mariah Careys låt "Without you"

Växer och växer...

Lilleman har blivit två månader och en vecka nästan! Tyckte det var nyss som jag bar honom i min mage :)
Fast jag kan inte påstå att jag saknar magen, bara sömnen. Det var tungt sista månaden! Men han var en ganska stor bebis när han kom ut, 4.3 kg och 53 cm lång.
Nu väger har 6 kg och är 61 cm lång... stor pojke!
Min svägerska startade nyligen en blogg, så jag blev inspirerad av att göra samma sak... dock har jag inte samma koll på mode och inredning som henne. Skriver väl det som faller mig in.
 
Dags för lunch nu och sen ut i soooolen! ♥

RSS 2.0