Regnigt firande

image166

Bebben, min honey och jag åkte iväg för att kolla på majbrasan, men det regnade och var så mycket folk och bilar ute så vi struntade i det. Vi såg en liten skymt av elden i alla fall :)

Lilleman sov gott i bilen. Han hade varit vaken sedan klockan ett så han var trött. Innan vi åkte så fick han smaka gröt för första gången, en sked. Han gillade det och svalde allt, även om han såg lite äcklad ut ett par gånger image167

image168




GRATTIS!!!!!

image165
♥ Lilleman ♥  fyller 4 månader idag!
Stort grattis till vår lille prins!

Bilder från när han var några timmar gammal fram till nu ^_^

image164


Natti natt!

Det var så skönt att vara ute i solen idag! Lilleman och jag var ute i tre timmar! Passade på att hälsa på mormor på hennes förening plus handla lite småsaker. Köpte bl a Brun utan sol... får se om man blir orange eller brun ;P

Min honey hade med sig Max-hamburgare (och lökringar så klart) hem när han kom från jobbet *mums* ^_^ blev sååå mätt!
Lilleman somnade för en kvart sen. Han somnade tidigare vid halv 10 som vanligt, men vaknade, antagligen av en mardröm för han var jätteledsen. Men han somnade ganska snabbt igen.

Och nu ska jag sussa också.

image161

Gomorron sol!

image160

Lilleman sov så där i natt, men han mår bra idag *wee* trodde ju att han skulle bli sjuk, men icke. Lite trött är man *gäsp* vaknade i natt av att det luktade brandrök. Undrar var det brann någonstans...

I eftermiddag ska vi gå ut på promenad. Ungen ogillar ju verkligen att ligga i vagnen numera när han är vaken. Måste nog investera i en sittdel snart (har bara sulkydel... som jag trodde var sittdel... *mummel*...)
Han gillar inte overallen eller mössan heller. Så idag blir det jeans och fleecejacka bara... och mössa måste han ju ha fortfarande.

Kram på er!

Pojken min...

... sover redan i sin säng. Han har varit extra trött och mammig hela dagen, och nappen har varit hans bästa vän hela dagen. Han brukar annars inte vilja ha sin napp så ofta, bara när han ska somna eller är lite trött.
Han har inte varit på sitt glada humör heller så möjligen håller han på att bli sjuk. Får se hur älsklingen mår imorgon.

image159

I luv this song!

Absolut bästa låten med The Temptations!

Endast en av originalmedlemmarna lever idag :/

Min honey och jag image158 gillar 50 & 60-talsmusik. Man blir blir så glad av den tycker jag :)


Städdag

image155

image156

Klar med städningen *yay*
Skönt att bara ta det lugnt resten av dagen; leka med lilleman, lite tid framför datorn osv :)


Trötta =)

image153

Igår hade vi en fin dag; lilleman, min honey och jag. Vi var och shoppade (hittade bl a en jättefin klänning) och så åt vi sen lunch/middag. Jag åt en tapastallrik, men den var inte så god så det blev sushi också *yummy*. Maken tog en pizza, och så mjölk till lillen hehe.

Idag firade vi påsk. Massor med god mat hos farmor och farfar och så ett besök hos makens faster image152
Lilleman var jätteduktig, åt bra under dagen och tog ett par powernaps. När vi kom hem så bytte vi om och stack och handlade mat och han sov ända till vi kom hem igen.
Men jag har en känsla av att han inte kommer att somna förrän lite senare idag. Han är jättepigg och leker på sin lekmatta. I vanliga fall somnar han vid 21-tiden numera. Men inte dags för mat förrän om 45 min.

En fin dag i alla fall och vi är alla trötta, ska lägga mig på soffan nu en stund med bebben. Snart börjar filmen "Benknäckargänget". Har sett den en gång, men den är bra :)

image154

Välkommen lille vän!

image150

Fick veta att mina vänner i USA har fått en liten pojke! Så glad att allt gick bra och vi ser fram emot att träffa dem och babyn senare i år... hoppas att de kommer hit då =)
Stor bebis fick de, 4404 gram och 53,5 cm lång, nästan som lilleman hihi (lilleman = 4335 gram & 53 cm).

image151

Äggdag

Igår målade vi ägg... många ägg ^_^
Det är ortodoxa kyrkans påsk nu, som vi firar på min honeys sida, så igår var det långfredag.
Vi var hemma hos farmor och farfar med faster D och kusin A. Här är kommer ett litet ihopplock av bilder som vi tog!

Äggen blev jättefina image143

image141image142

Lilleman & kusin A, sötnosarna!

image145


Lilleman nära till gråten, men kusin A gullig & glad image149

image147


Vackraste lilla flickan!

image146




Promenix i solen...

... blir det idag med faster D och kusin A image137

Igår var vi i centrum och fixade lite ärenden. Lilleman var gnällig igen när han skulle åka vagnen, men mormor körde vagnen och jag bar honom i typ 10 minuter. Sen somnade han, och vaknade inte förrän vi var hemma igen.

I morse sussade och gosade vi i sängen till klockan halv 10 *weee* och sen sov han igen mellan 12.00 och 13.30. Ska fixa en flaska till honom strax. Han pratar med sina leksaker i babygymmet nu image138


image139

Trevlig dag på er! image140

Bebis & sol = glad mamma

*Gäsp* det har varit en lång dag och jag är trööött! image133 Lilleman somnade för en halvtimme sen. Han har varit på gnällhumör idag.
Han vill helst röra på sig hela tiden; sätta sig upp med hjälp av ens händer, sparka sig runt i en cirkel osv. Sitter still gör han bara om han är riktigt trött.

♥ Förvånad min när pappa dök upp med kameran ♥

image135


När vi gick ut på promenad så gallskrek han och vägrade ligga i vagnen. Han blev tyst när jag tog upp honom så att han fick se sig omkring image134 satte oss på en bänk i solen ett tag, mysigt!

När jag skulle handla mat så ville han fortfarande inte ligga i vagnen, men jag tog hans kudde och en tjock filt och lade bakom honom som ett ryggstöd så att han fick halvsitta... och det gillade han ^_^ han tittade på aaaalla saker i affären... och vid grönsaksdisken somnade han hehe. Sen sov han till vi kom hem igen. Nyfiken liten pojke minsann ♥

Till middag blev det bakad potatis, skagenröra och sallad *taaastyyy* och så bakade jag morotskaka *mums*

image136

Sovmorgon

image132


Lilleman sov bra i natt, men när han vaknade för tredje gången, klockan var halv 8 då, så var jag ändå hur trött som helst. Så han fick mat och så lade jag honom bredvid mig i sängen.
Han jollrade och pratade en bra stund och sen somnade han image130
Jag somnade strax efter och vi sov ända till halv 10!!!!! Så länge har inte jag fått sova sen innan bebben kom. Så jag känner mig piggpiggpigg image131

Go Obama!

Läste precis det här på Aftonbladet.se och jag hoppas verkligen inte att det kommer att ske.

Jag citerar Per Bjurman, Aftonbladet:
"Om man kan plantera en bild av Obama som udda halvextremist utan förståelse för ?vanligt folk? bland dem, är förhoppningen att de väljer det trygga, pålitliga alternativet McCain."

Tyvärr finns det ju tillräckligt många människor i USA som pga av okunskap, rädsla, rasism osv. inte kommer att rösta på Obama... de vill inte ha något nytt utan vill känna sig "trygga" antar jag... men varken världen eller USA kommer att bli ett uns tryggare om McCain vinner valet :/

image129

Hejje!

image127

Glad bebis ligger och jollrar i vår säng och jag ska börja städa snart ^o^
Skönt att städa efter helgen när vi alla har varit hemma. Och idag ska jag inte rensa garderober eller så, bara vanlig städning. Så om lilleman är på gott humör så kommer det att gå snabbt, kanske hinner med en film efter det *yay*
Fint väder idag, men jag känner att jag behöver vila upp mig senare idag. Det får bli långpromenix imorgon istället.

image128

Söta drömmar!

Lilleman har somnat efter en dag av lek och stoj.

Jag ska äta en smörgås och sen lägga huvudet på kudden *Zzzzzzzzz*

image126

Vill ha!

Jag är ju Disneyfantast och sagoälskare och mina ögon förälskade sig i dessa smycken vid första ögonkastet :)
Smyckena är från Disney Couture by Kidada Jones.

Samtliga finns hos Kyssjohanna.se

Kedja med Neverland Berlock
"Off to neverland, Second star to the right"
525:-
image121image122


"Story book charm bracelet"
559:-
image123
Ring, Askungens slott
425:-
image124


Längtar så till jag kan börja berätta sagor för lilleman... ja, det kan jag ju göra redan nu, men än så länge förstår han ju inte alltimage125

Schnappi Das Kleine Krokodil

En ny favvis ^o^

Schnappi!

image120

Nice day

I morse var det stressigt värre då vi skulle vara i kyrkan kl. 10, och lilleman sov så klart inte så bra under natten (han prickar alltid in sådant när vi ska någonstans) och jag var urtrött. Men jag skyndade på och vi hann i god tid. Min honey hade varit uppe sent så han var inte så pigg han heller hehe.

När mormor kom hit så bytte vi om på lilleman, han kunde tyvärr inte ha de kläder jag hade köpt. Han måste växa till sig lite mer först. Men han var söt ändå som ni ser hihi.

image118

Det var mycket folk i kyrkan, men faster D och jag och bebisarna fick plats längst fram ändå. Det var vaaarmt och väldigt tungt att bära på lilleman. Så här söt såg kusin A ut:

image119

Efter kyrkan så var det grillning hemma hos farmor och farfar. Mycket skönt var det att sitta ute på deras terass ^_^



Ännu en dag...

... har sprungit förbi image114

Strålande sol hela dagen *underbart* Faster D hämtade oss efter lunch och vi fixade lite ärenden på stan. Efter det hem till farmor och farfar där vi lekte och relaxade resten av dagen. Lilleman och kusin A hade kuuuul! Vår bebbe har ju blivit större och stadigare så man kan leka så bra med honom nu image115
Han somnade för 20 minuter sedan och jag hoppas att han får sova gott i några timmar innan det är dags för mat igen. Får se hur länge jag orkar vara uppe... min honey har satt sig framför teven/Xboxen nu hehe.

image117



Shake it Brian!

En av mina absoluta favvistecknade serier är Family Guy ^_^

Hittade det här klippet på You Tube,  där Brian skakar loss med Snoops låt... this is for you faster D: Sensual Eruption

image116

** Vi älskar dig **

image112


♥ vårt hjärta ♥

image113


Fullt upp

image110

Igår hade vi en megastäddag! Rensade klädkammare och garderober, storstädade kök osv. Jobbigt, men skönt att ha det gjort :)
Lilleman var dock inte på sitt godaste humör och skrek och härjade och gnällde en heeel del, så allt tog lite längre tid hehe. Fick ta många mat, lek och tröstapauser. Men vi satt ju inte i sjön precis så det spelade ingen roll ^o^
Viktigast är att bebben mår bra nu *yay*

Idag så gick vi långpromenad fram och tillbaka till stan med mormor och med faster D och kusin A. Superskönt väder! Förutom den kalla blåsten. Vi fixade lite grejer på stan och sen gick vi hem till farmor och farfar och åt middag.
Faster D: hoppas du tog ett fotbad när du kom hem ;P

Lilleman somnade för en kvart sen, hans pappa spelar Xbox360 och jag ska snart gå och lägga mig, it's been a long day...


image111

Gonatt!

Vi har haft en mysig dag image107 men nu sover lilleman och jag är trött, ska gå och lägga mig om en stund.

Bebbens förkylning är lite bättre nu, 37,8 i temp och inte så mycket hosta *bra*. Han har varit extra trött och mammig idag, men ändå orkat leka och skoja en hel del... jag har nog varit tröttare än han image108
Han orkade skoja massa med pappa också när han kom hem; mamma fick vila en stund.

Vi får stanna hemma imorgon också. Jag hoppas att han mår helt bra då och att vi alla får sova gott i natt!

image109



Tisdagstrött

Tisdag och bebben sover lugnt i sin säng :)

Dopet i söndags för kusin A var jättefint! Lilla kusinen såg verkligen ut som en äkta prinsessa i sin fina dopklänning! Jag har tyvärr ingen bild på henne :/
Men jag har en supersöt bild på kusin M, faster N:s lille prins... han är bara såååå sööööööt!!!!!

image104

Bra med hörselskydd när det är hög musik, hihi.
Hittade en bild i kameran på lilleman som hans pappa tog när han låg och sov i vagnen, också med hörselskydd, gullungen...

image105

Han sov sig igenom hela festen nästan. Eller hur är han och kusin M lika varandra? ^_^

Lilleman såg så gullig ut i sin skjorta, väst och slips. Självklart glömde jag att fota honom i det, på bilden ovanför så har han bara skjortan på sig för det blev för varmt för honom när han skulle sova... men det kommer fler tillfällen. På söndag så ska han ha på sig sitt fina vita set (byxa, skjorta, väst och fluga) för då ska vi till kyrkan. Måste bara sy om hans byxor lite för de är alldeles för långa och breda. Ska se om jag kan låna svärmors symaskin, eller faster D:s.

Igår så började lilleman att hosta och han fick feber på eftermiddagen. Han har fått sin första förkylning. Han hostar idag med, men febern har gått ner lite, i morse hade han 37,9. Han sover och äter extra mycket nu när han är lite sjuk, skönt att han inte har tappat aptiten för han måste ju få i sig mycket vätska nu! Så idag blir det en lugn hemmadag.

image106

Bebben & kameran

Hallå... hur funkar den här prylen...

image101

Hmm... skum lampa som lyser där...

image102

Mamma, pappa... e ni däär??

image103



Söndag & dop

image99

Morning morning :)

Har precis tagit en lååång varm dusch *lovely*

Lilleman ligger och sover (nattad av sin pappa ^_^) och vi sitter vid våra datorer. Ska fixa mitt hår snart.
Ikväll är det nämligen dop för söta prinsessan kusin A! Lillen kommer se så stilig ut, slips ska han ha minsann... inte dåligt av en pojke på 3,5 månader att äga en slips vid så unga år... ehm... månader, hehe ;)

Igår så shoppade vi lite och handlade mat, åt middag på Max *tasty buuuurger*. Annars tog vi det bara lugnt hemma.
Lilleman var ganska gnällig under kvällen. Han är otroligt envis och hans tålamod är inte stort. Han har ju lärt sig att dra upp sig själv från liggande till sittande (med hjälp av våra händer så klart) så nu när han sitter i ens knä så vill han inget annat än att dra upp sig själv... ganska ansträngande i längden och han blir väldigt trött av det... men upp ska han och han blir arg om det inte går bra... älskade unge ^o^


Oooh weee!

Min dator har inte funkat på ett par dagar så jag har varit datorlös *sniff* men felet var inte så farligt och lätt åtgärdat *stor tackpuss till min honey* ^_^

För ett par dagar sen så var vi och shoppade med mormor. Jag köpte en fin klänning som jag ska ha på mig på kusin A:s dop på söndag.

Idag så skjutsade svärfar mig till mitt jobb där jag fick visa upp vår lille guldklimp för första gången *jippi*, och alla tyckte han var så söt hihi. Och log gjorde han mot nästan alla. Det var kul att träffa alla jobbarkompisarna igen, det var ju trots allt mer än fem månader sen sist som jag var där... tiden tickar på fort minsann.
En kompis, mamma K, som har en 6-månaders bebis kom dit också (*vinkevink till henne och hennes lille prins*), roligt roligt :D

Matade lilleman nyss, men han verkar inte vilja sova, han ligger och babblar i sin säng nu. Väntar på att han ska somna eller börja gnälla (tror mest det lutar åt det sistnämnda hehe). Det har varit en lång dag för honom, först lång tid på jobbet och sen hem till farmor och farfar.
Imorgon blir det lugnare, kanske en promenad...

Av någon anledning kan jag inte lägga upp bilder... har mailat till kundservice så jag hoppas de kan hjälpa till.

Natti natti alla!


Bubblan & Buttran

image93

** De vackraste kattsystrarna **

Bubbles

image94

Buttercup

image95


Ekologiska barnprylar 2

Ecokid.se har jättefina ekologiska barnkläder och textiler, även några hudvårdsprodukter. Du kan också läsa om gifter i tyger mm på deras sida.

Söt pyjamas

image91


Gillar den här haklappen som man trär över huvudet
image92


Min stackars näsa

Förkylningen vill inte ge med sig och idag så känns den värre än igår
tycker jag image88

Min näsa är sååå röd efter allt snytande... ouch!

Moi >_<

image90

Så innedag idag också för lilleman och mig. Han sitter i sin babysitter och säger "aaagggrrrrrrgghhh" till er alla där ute :)



Genki Jirushi no Oomori Song

Lilleman och jag har en ny favorit sång! Denna hörde jag för första gången för 5 år sen ungefär och jag blev så glad när jag hittade den på youtube ^o^
Gruppen som sjunger är japansk heter Mini Mono och de gör barnlåtar =)

Låten heter Genki Jirushi no Oomori Song och här har ni texten om ni vill sjunga med image86



image87

Kvack kvack

image82

Måndag måndag måndag...
Dagarna går så snabbt snabbt snabbt...

Har äntligen fått lilleman att somna. Hoppas han sover en timme minst. Han får mat ur nappflaska nu bara och det funkar bra. Han gillar den. Det tar lite tid för älsklingen image83 att dricka bara.

Jag fick brev från mitt fadderbarn Gustavo idag. Han har inte fått mina paket än, men tackar för extrapengarna som de fick i julas. Gustavo image84 skriver att de bl a köpte ett par nya skor och en skolväska till honom. De köpte också ett paket cornflakes... sött hihi.
Hans pappa jobbar just nu i en stad långt från deras by så han kommer bara hem ibland. Hans mamma är alltså ensam med fyra barn hemma, tufft! Ska skicka med något fint till henne nästa gång.

Ska passa på att äta lunch nu... me ish hungry ^_^

image85





** Helgen som var **

image81

Det har inte blivit något bloggande på ett tag så här kommer en liten uppdatering om vad vi har sysslat med de senaste dagarna :)


Fredag

Lilleman och jag tog en promenad hem till faster D och kusin A. Vädret var jätteskönt, soligt och nästan ingen blåst. Faster D lagade massor med mat, grillade spett och en massa annat gott.

Vi stannade hela dagen och åkte hem vid 21-tiden på kvällen.

Lilleman har varit väldigt grinig sen han fick sina sprutor förra veckan, men vi tyckte att det borde ha gått över vid det här laget...


Lördag

Maken stack iväg för att tvätta bilen så lilleman och jag gick ut på promenad med mormor. Handlade på ICA gjorde vi också. Sen så åkte vi till farmor och farfar. Faster D och kusin A var där också. Lillen var väl på så där humör. Men vi hade det trevligt =)

Kvällen avslutades med att jag satt i soffan och gungade lilleman i 1,5 timmar o_Ô han bara skrek och vägrade sova. Till råga på allt så blev jag förkyld *aaatjooo* halsont och snuva :/


Söndag

Vi planerade för en mysig hemmadag eftersom jag fortfarande var förkyld, men lilleman ville annat. Han skrek och skrek och gnällde och skrek.

På kvällen så åkte vi ut med honom i bilen för att få honom att somna. Han somnade en stund, men när jag skulle övningsköra lite på en parkering så råkade bilen hoppa till (kopplingen och jag är inte kompisar än hehe) och då vaknade han så klart. Så vi åkte hem istället.

Det visade sig sen att det dåliga humöret antagligen berodde på för lite mat så nu får lillen ersättning också.


** Fåglarna anfaller **

image79

Det blev inget besök hos faster N idag, det blir i helgen istället :)

Så jag tog bebis och gick över till mormor och sen promenerade vi lääänge. Lite kallare idag, men på vägen hem så kom solen fram. Det blev varmt i vinterjackan!

När vi var en minut från porten och nästan hemma så kände jag nånting... hamna på min jacka. Jag kollar på mammas jacka och den har en massa konstiga stänk på sig, på ena sidan. Och när jag kollar på min så finns det ännu mer där.

Nääää säger jag, nu är det några dumma ungar som har kastat nåt på oss. Så jag tittar mig omkring, men vi är helt ensamma. Stänken ser ut som.... glass.

EN STOR FET FÅGEL MED EN STOR RUMPA har alltså prickat oss båda två från luften. Vi höll på att bryta ihop av skratt när vi insåg det... eeeeewwww *äckligt*


image80

Dumdidum...

Lilleman ligger och ligger under sitt babygym, men han börjar bli lite uttråkad hör jag.

Idag ska vi åka hem till faster N och kusin M och hälsa på *weeeee* ska ta med kameran, faster D och kusin A ska med också. Så jag hoppas på bra bilder på alla tre bebisarna :)

image78

Dansa dansa i solen!

Vilket underbart väder det var idag! Lilleman och jag var ute på långpromenad med mormor. Det var alldeles för fint för att sitta inne.

Lillemans finkläder som jag hade beställt kom idag ^_^ han kommer se så cool ut i dem hehe.

image76

Nu är det dags för "So you think you can dance" :)

image77

Köksluckor

Äntligen har vi fått tillbaka våra köksluckor. De har varit inne på ommålning i en månad >_<
Så nu ligger lilleman på köksbordet och jag håller på att diska alla saker och torka ur skåpen. Jobbigt, men skönt sen när det är klart.

Köket blev mycket ljusare nu. Luckorna var liksom smutsgulvita förut, men nu är de vita igen. Känns fräscht!

image75

Lisa Williams - medium

På TV4+ så går det en show med Lisa Williams som arbetar som medium. Hon är från England, men bor och jobbar i USA.

image74

Jag är fascinerad av henne, för av alla de medium jag tidigare har sett så verkar hon äkta. Skulle så gärna vilja träffa henne, men jag antar att (inte för att jag tänker åka till USA för en stund med henne) språket skulle bli ett problem... jag menar, de andar hon får kontakt med måste väl kunna engelska??
Min pappa kunde ju engelska, men inte mormor, farmor eller min syster.

Inte för att jag lär träffa Lisa någon gång :)
Men hon har en blogg som man kan anmäla sig till om man vill, kostar $9,95 per år.




Uppdatering - lilleman 2

I söndags så blev lilleman 3 månader!

image71

Igår så fick han sina första vaccinationer och det gick ganska smärtfritt! Vår BVC-barnmorska är så otroligt bra, hon tog sprutorna snabbt och fint. Lilleman satt i mitt knä när hon tog dem. En spruta i varje lår. Han gnällde när hon tog den första sprutan och grät när han fick den andra. Men efter lite tröst så var allt bra, han skrattade och pratade till och med. Mormor var med och så fort han såg henne så lyste hela hans söta ansikte upp.
En fin fluffig mjukisvovve som hängde bredvid honom var också kul att titta på :)

Vi gick en 45-minuters promenad direkt efter sprutorna och lillen somnade på en gång i vagnen, han sov sen i tre timmar. När han vaknade så var han fortfarande på gott humör så mamma fick laga mat utan problem. Först vid 8-tiden på kvällen så fick lillen lite feber och ont, så han grät ett tag.
Jag gav honom alvedon och mat (han åt i nästan en halvtimme) och vid halv tio-tiden så somnade han och vaknade inte förrän halv tre. Och då var febern borta!

Idag är han precis som vanligt ^_^

Lilleman har blivit staaark. När han sitter i knät eller ligger ner så tar han tag i ens händer och sätter sig upp alldeles själv! Så duktig! Och pratar gör han, nästan hela tiden. Han orkar ligga på mage längre tid nu och håller upp huvudet så fint. Han är mycket bestämd av sig och låter alla i närheten veta när han är glad, missnöjd, ledsen eller arg image72


image73

And I'm back =)

image70

Äntligen funkar bloggen igen!

RSS 2.0